RONALD DIJKSTRA   zanger   zangcoach  koordirigent
info@ronalddijkstra.org
CV

Aanvankelijk ben ik begonnen met de studie Kerkmuziek en studeerde Piano, Orgel, Koordirectie en Zang. Na een aantal jaren zangstudie bij Rom Kalma vervolgde ik deze studie bij Jos Burcksen. Daarnaast heb ik mijn pianostudie voortgezet en heb mij verder bekwaamd als koordirigent bij o.a. Reinier Wakelkamp en Daniel Reuss. 

Gedurende meerdere jaren heb ik samengewerkt met de nederlandse baritons John Bröcheler en Henk Smit. Op dit moment word ik gecoached door de amerikaanse tenor James McCray.

Als solozanger ben ik regelmatig te horen in diverse opera- en oratoriumuitvoeringen. Ook als liedzanger treed ik vaak op.

Als koordirigent ben ik al jaren verbonden aan De Goede Herder parochie te Amsterdam-Buitenveldert en sta ik al een aantal jaren voor het kamerkoor Podevijn. 

Als zangdocent heb ik  jaren gewerkt aan de Muziekschool Zuid-Oost in Amsterdam en op dit moment geef ik zangles aan het Centrum voor Kunst en Cultuur 'Het Koorenhuis' te Den Haag en privé zanglessen in Amsterdam, zowel aan amateurs als aan gevorderden en professionele zangers.

 

^